Er wordt steeds terughoudender omgegaan met openbare verlichting. Hierdoor neemt de lichtvervuiling af en wordt bespaart op CO2 uitstoot, stroom- en beheerskosten. In diverse verkeerssituaties is een oriënterende reflectie gewenst. In een aantal weersomstandigheden (bijvoorbeeld regen) is de belijning slecht te zien en bieden wegdekreflectoren de gewenste duidelijkheid. Wegdekreflectoren weerkaatsen het licht van de koplampen van het voertuig waardoor ze altijd werken. Afhankelijk van de verkeerssituatie zijn wegdekreflectoren een uitstekende manier om het verkeer te attenderen op bijvoorbeeld de loop van wegen. Het voordeel van het plaatsen van wegdekreflectoren is dat u een hoorbare, voelbare en zichtbare toevoeging geeft aan de verkeersveiligheid van de weg waardoor het aantal eenzijdige ongevallen daalt. Daarnaast kunnen de beheerskosten aanzienlijk omlaag gebracht worden door minder aanrijdingen van wegmeubilair. Ook kan de berm sneller en veiliger gemaaid worden omdat er geen bermplanken staan.

Fijen TMLE BV heeft een uitgebreid assortiment onderhoudsarme reflectoren die op of langs wegen, op barriers en vangrails kunnen worden gemonteerd. Beschermende barrier- en geleiderailreflectoren kunnen voorzien worden van o.a. magneten. De reflectiewaarde van onze wegdekreflectoren zijn tot twee keer zo hoog in vergelijking met conventionele (glasbol)reflectoren. De reflectiewaarde is 800 mcd/lux tegenover een conventionele (glasbol)reflector van 80 tot 300 mcd/lux. Daarnaast voldoen onze wegdekreflectoren aan de veiligheids- en kwaliteitseisen van de NEN 1463-1. De reflectoren zijn krasvast , onderhoudsarm (eenvoudig te reinigen) en hebben een zeer lange levensduur. De kunststof versie is belastbaar voor circa 10 ton en de aluminium versie voor 25 tot 60 ton.

Toepassingen:

–      Als markering wegen en/of wegdekafscheiding

–      Bij verkeersremmende maatregelen

–      Als geleiding gevaarlijk bochten

–      Voor zichtbaarheid vangrail / barriers (horizontaal of verticaal)

Ziet u het al helemaal voor zich? Een nog veiligere verkeerssituatie op de Nederlandse wegen. Dat moet u zeker aanspreken! Laat u informeren door een van onze adviseurs. Klik hier voor wegdekverlichting.