Dussen, 24 februari 2010

Escape Hammer®, Gekozen product van het jaar 2010
Multifunctionele veiligheidshamer in de categorie ‘Auto Veiligheid’

De Escape Hammer® is door 10.000 Nederlandse consumenten uitgeroepen tot ‘Gekozen product van het jaar 2010’ in de categorie ‘Auto Veiligheid’. Het consumentenonderzoek werd via internet afgenomen door Dedicated Research in de periode 26 november tot 16 december 2009.
Meer info: www.productenvanhetjaar.nl

Campagne ‘Hulp bij Auto te Water’ van Ministerie van V&W
Met de campagne ‘Hulp bij auto te water’ heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in samenwerking met brandweer, reddingsbrigade, BOVAG, ANWB, Veilig Verkeer Nederland en de RAI brede aandacht gevraagd voor de risico’s die een dergelijke situatie met zich meebrengt. Door de Escape Hammer® tot product van het jaar 2010 te kiezen, geeft ook de consument aan auto veiligheid hoog in het vaandel te hebben staan.

Zeven functies
De Escape Hammer® gebruik je niet alleen bij nood maar dient ook als hulpmiddel in en om de auto. Het is een veiligheidshamer, gordelsnijder, zaklamp en werklamp met alarmlicht ineen. Daarnaast blijft de hamer drijven, is deze waterdicht en voorzien van een magneetvoet. Een bevestigingsclip wordt meegeleverd.

Gebruik in geval van nood en pech
De Escape Hammer®wordt met de bevestigingsclip binnen het bereik van bestuurder en bijrijder geplaatst. Bij te water raken van de auto is het lossnijden van de gordel vaak de eerste noodzaak, gevolgd door het inslaan van de ruit. De veiligheidhamer is voorzien van een zaklamp en is waterdicht. Door de magneetvoet kan de Escape Hammer® bij pech als alarmlicht op het autodak worden geplaatst en waarschuwt daarmee achteropkomend verkeer.

Verkrijgbaarheid
De Escape Hammer® is te koop bij ANWB, Halfords, Carpoint dealers en www.escapehammer.nu .

Partner van Veilig Verkeer Nederland
De leverancier van de Escape Hammer®, Fijen To Make Life Easier bv, is partner van Veilig Verkeer Nederland en draagt voor elke verkochte Escape Hammer® een bijdrage af aan VVN.

Fijen TMLE bv is een bedrijf dat handige producten bedenkt, ontwerpt en maakt op het gebied van huishouden en veiligheid. Voorbeelden zijn de Serve’s Up, een houder voor het gemakkelijk uitschenken van drinkpakken en een veiligheidslicht, het Escape Light. Voor de BtoB markt brengen we onder andere wegdekverlichting op de markt. Bij Fijen TMLE bv werken momenteel 9 mensen.

Noot voor de redactie
Escape Hammer® wordt op de markt gebracht door Fijen To Make Life Easier bv en is een geregistreerd en gepatenteerd product. Voor meer informatie en testresultaten kunt u contact opnemen met René Fijen op telefoonnummer 0416-352376 of 0621-442886.

Achtergrond informatie en foto’s kunt u downloaden van onze website: www.escapehammer.nl/pers
Fijen TMLE bv, Dussen Dijk 19, 4271 XL Dussen,www.escapehammer.nl

Escape Hammer®, Gekozen product van het jaar 2010