Fijen TMLE BV is een bedrijf dat actief is op het gebied van het beter zichtbaar maken van wegen. Dat doen we op een duurzame wijze door middel van het produceren en plaatsen van wegdekreflectoren en wegdekverlichting op een zo eenvoudig mogelijke manier met zo min mogelijk onderhoud. We hebben inmiddels ruim 10 jaar ervaring in deze branche in zowel het binnen- als in het buitenland. We kijken met een duurzame en verkeerskundige blik naar het verbeteren van de zichtbaarheid en veiligheid van het wegennet. Hiermee willen we ervoor zorgen, dat er minder (eenzijdige) ongevallen plaatsvinden. We hebben veel ervaring opgedaan in zowel kleine als hele grote projecten. Internationaal werken we inmiddels in meer dan 26 landen met lokale partners waarbij we ook zelf de montagewerkzaamheden uitvoeren.

Montage

Door middel van ons eigen montageteam, waarbij de monteurs van Fijen TMLE BV de producten zelf aanbrengen, hebben we een heel hoog afwerkingsniveau. We gaan niet weg voordat de klant tevreden is en alles netjes en schoon opgeleverd is.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat binnen onze organisatie in een hoog vaandel. Het afval van onze montage (bijvoorbeeld boorkernen) voeren we af naar een bevoegde instantie om deze afvalresten te verwerken. Bij grote projecten gebruiken we onze volautomatische boormachine, waarbij we de arbeidstechnische omstandigheden voor onze medewerkers verbeteren en de montagetijd kunnen verkorten. Met onze lijmmachine zorgen we voor een perfecte dosering en minder afval.

Met speciale onderhoudscontracten kunnen we bijvoorbeeld 5 of 15 jaar ‘brand-garantie’ geven op een product. Hierbij nemen we een traject aan van ontwerp, aanbrengen en onderhoud.

Productie

In onze productie afdelingen hebben we onderscheid tussen technische productie en finale assemblage. Technische productie doen we in onze eigen productiefaciliteit en maken hier o.a. wegdekreflectoren en wegdekverlichting. Bij de finale assemblage werkzaamheden vinden de laatste afwerkingen plaats bij een product waarbij we nauw samenwerken met de Prisma groep. Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking voeren deze werkzaamheden uit.

R&D afdeling

Bij onze research en development afdeling wordt continue gekeken naar verbetering van bestaande producten. Ook kunnen we naar aanleiding van een vraag vanuit de markt nieuwe producten ontwikkelen. We laten mallen maken zodat we nieuwe producten geheel zelfstandig kunnen begeleiden. Verder kijken we naar de eisen die gesteld worden van bijvoorbeeld de NSVV (onafhankelijke kenniscentrum voor licht en verlichting) en zorgen ervoor, dat we producten ontwikkelen die voldoen aan richtlijnen zoals bijvoorbeeld lichtopbrengst.

Werkgroepen

Fijen TMLE BV is een inmiddels bewezen speler op de markt die is uitgenodigd voor deelname aan Europese werkgroepen. Met onze ervaring en expertise schrijven we mee aan nieuwe standaarden. Zo zorgen we ervoor dat wat technisch gevraagd wordt ook commercieel uitgevoerd kan worden.

Productgroepen van Fijen TMLE BV zijn: